fbpx

CAT EYES: HIRUŠKA VS. NEHIRUŠKA OPCIJA ZA POSTIZANJE ČUVENOG IZGLEDA MAČKASTIH OČIJU

Da li pratite najnovije trendove u Holivudu i na društvenim mrežama? Ukoliko pratite, onda ste verovatno primetili sve popularniji izgled “cat eyes“, odnosno „mačjih očiju“.

Svi volimo taj čuveni izgled mačjih očiju i postoji dobar razlog zašto je popularan decenijama i decenijama unazad! Zaista su retke osobe koje su blagoslovene očima u obliku badema, većina žena ipak mora da koristi razne tehnike šminkanja i trikove kako bi poboljšale svoj oblik očiju. Iako mnoge dame vole da iskoriste moć ajlajnera za postizanje ovog izgleda ili pak trajnu šminku, postoji trajan način da se postigne sličan efekat podizanja bez šminke.

Slavne ličnosti poput Bele Hadid i sestara Kardašijan poznate su po svojim naizgled prirodnim mačjim crtama očiju. Iako nam još uvek nisu otkrile da li neke procedure stoje iza ovog izgleda, brojni obožavaoci se obraćaju estetskim hirurzima kako bi postigli identičan izgled.

Ukoliko želite da postignete dugotrajne rezultate i da u svakom trenutku možete da se pohvalite “mačjim očima“, onda treba da znate da postoje nehiruške i hiruške procedure za postizanje čuvenog cat eyes izgleda.

Zahtevi za cat eyes procedure, kao što su mezoniti i operacija temporalni lifting, postali su češći u poslednjih nekoliko godina.Lice i telo - cat eyes

Temporalni lifting – hiruška intervencija za postizanje “cat eyes“ izgleda

Temporalni lifting je estetska hiruška procedura koja ima za cilj da postigne privlačniji izgled oka u obliku badema.

Taj efekat se postiže podizanjem I zatezanjem kože I potkože slepoočne regije, čime se rešava problem spuštenih obrva, dela čela i spuštenih spoljašnjih uglova oka.

U gotovo svim slučajevima, temporalni lifting je stvar izbora, dakle to je estetska procedura koja pomaže pacijentima da postignu atraktivniji oblik očiju, podigne obrve I zategne kožu čela.

Temporalno podizanje obrva, takođe poznato kao bočno podizanje obrva, je procedura koja posebno radi na poboljšanju spoljašnje trećine obrva, što dovodi do isticanja i atraktivnijeg izgleda očiju. Tokom ove intervencije se koristi lokalna anestezija i vreme oporavka je minimalno. Hirurg pravi minimalne rezove iza linije kose, neposredno iznad čela. Pozitivna strana je što se ova vrsta intervencije smatra prilično minimalno invazivnom procedurom, uprkos tome što je reč o operaciji, i nema dugog perioda oporavka.

Kao i kod svake procedure koja zahteva rez, temporalni lifting će dovesti do ožiljka, ali hirurzi vode računa da rezove naprave tako da mogu da budu sakriveni ili skoro potpuno zakamuflirani. Rezovi koji se koriste tokom temporalnog liftinga su izuzetno mali, a ožiljci koji nastaju često su neprimetni.

Temporalni lifting, za razliku od klasične blefaroplastike ili operacije podizanja kapaka, se najčešće izvodi kod mlađih pacijenata, što rezultira izgledom oka u obliku badema.

Najbolja vest u vezi ove intervencije – rezultati mogu trajati godinama.

Mezoniti – nehiruška alternativa kao najmanje invazivna opcija za mačkaste oči

Za postizanje mačkastih očiju se sve više koristi i nehiruška procedura, odnosno COG niti. U ovom slučaju koristimo biorazgradive PDO (polidioksanonske) niti koje se posebnom tehnikom aplikuju pod kožu kako bi se vidno podiglo područje tretmana.

Konturisan, podignut izgled obrva je glavni cilj bilo koje cat eyes procedure. Odmah nakon intervencije, obrve će izgledati podignutije, a vaše oči će imati definisaniji spoljašnji ugao, dajući vam taj jako željeni efekat „mačjeg oka“! PDO niti stimulišu sintezu kolagena, a struktura koju stvaraju niti može da se zadrži od 12 do 15 meseci!

Ukoliko ste zainteresovani za cat eyes izgled, ali niste zainteresovani da idete pod nož i želite kraće vreme oporavka – onda je za vas opcija sa mezonitima kao neverovatna alternativa operaciji podizanja obrva ili temporalnom liftingu. Mana je što rezultati nisu trajni, budući da se niti koje ubacujemo da bismo postigli izgled mačjih očiju prirodno rastvaraju – pa bi trebalo da idete na ponovne tretmane.

Kako biste odlučili koja od ove dve opcije je idealna za vas, najbolje je da se konsultujete sa estetskim hirurgom.Lice i telo - cat eyes

Medica Aesthetica – savremeni centar za estetsku medicinu u službi vaše lepote

Renomirana ordinaciju za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medica Aesthetica stoji na raspolaganju svima onima koji žele da pruže podsticaj svojoj lepoti.

Naša misija je da budete uvek najbolja verzija sebe. U okviru naše ordinacije su vam na raspolagaju vrhunski i najsavremeniji tretmani, kao i hiruške intervencije.

Ponosno ističemo činjenicu da je iza nas više od decenije uspešnog, profesionalnog iskustva sa izvanrednim rezultatima, a najbolja potvrda za ovo su hiljade zadovoljnih pacijenata.

Pridružite se i vi.

Naši estetski stručnjaci su visoko obučeni i iskusni u svakoj usluzi koju pružamo. Pobrinućemo se da vam u svakom trenutku bude prijatno i da razumete šta možete da očekujete od procedure kako biste postigli željene rezultate.

Ukoliko tražite visoko profesionalnu i kvalitetnu uslugu iz oblasti estetske hirurgije ili estetskih tretmana – Medica Aesthetica je centar estetske medicine koji treba da posetite.

Lepota će spasiti svet, a mi smo tu da vam u tome pomognemo.