fbpx

Mezoterapija i aktuelni popusti na mezoterapiju

Mezoterapija je nehirurški kozmetički tretman koji ima za cilj smanjenje problematičnih područja na telu kao što su celulit, višak telesne težine, konturisanje tela i podmlađivanje lica/vrata. Primenjuje se putem mikro injekcija u kojima se nalaze različite aktivne supstance (hijaluronska kiselina, vitamini, minerali, antioksidansi), koje se ubrizgavaju u kožu lica ili tela. Rastvori se mogu birati prema potrebama svake osobe. Mezoterapija se sprovodi u više navrata prema određenom protokolu.

Mezoterapija - Lice i telo Designed by Freepik

Mezoterapija – pre tretmana

Nije potrebna posebna priprema, pre tretmana koža se detaljno analizira, zatim dezinfikuje i započinje tretman. Koriste se najmanje igle, pa ubodi nisu previše bolni i nelagodni. Mezoterapija ne zahteva sedaciju ili opštu anesteziju, i iz tog razloga omogućuje primenu kod mnogih pacijenata koji možda nisu dobri kandidati za invazivne procedure, kao što su konvencionalni tretmani liposukcije. Dobri kandidati za mezoterapiju treba da budu dobrog opšteg zdravlja i imaju realna očekivanja u pogledu rezultata.

Mezoterapija – tretman

Pri svakome ubodu u kožu se ubrizgava minimalna količina sastojaka. Kod osoba s već uznapredovalim znacima starenja kože, potrebno je postupak intenzivirati kako bi se postigao željeni efekt, a najbolje rezultate daje u kombinaciji sa drugim metodama. Pojedinačna procedura mezoterapije traje od 20 do 40 minuta. Izvodi se tokom više tretmana, u razmaku od 7 do 14 dana, a obično se preporučuje 2 do 4 tretmana.

Mezoterapija - Lice i telo Designed by Freepik

Mezoterapija – nakon tretmana

Tretman je gotovo bezbolan. Ponekad je nakon tretmana moguća pojava crvenila kože, a vrlo su retki manji otoci i podlivi. Vrlo retko se mogu javiti alergijske reakcije. U većini se slučajeva, povratak svakodnevnim aktivnostima je moguć odmah nakon tretmana.

Na šta obratiti pažnju

Tretman treba da radi stručna osoba.

Savetuje se korišćenje proizvoda samo ovlašćenih proizvođača.

Ne preporučuje se izlaganje suncu i izvorima UV zracenja nakon mezoterapije.

Trudnice, osobe obolele od dijabetesa tipa 1, teška bolest srca, istorija moždanog udara ili ishemijski napad, nedavni kancer, kožne lezije, alergije na komponente mezoterapije ili osobe koje uzimaju lekove za razređivanje krvi nisu dobri kandidati za mezoterapiju.

Designed by Freepik

Mezoterapija je primenljiva za:

Podmlađivanje lica/vrata

Redukciju celulita

Smanjenje masti / gubitak telesne mase

Smanjenje opadanja kose

Podočnjake

Tekst je informativnog karaktera. Zainteresovani za mezoterapijske tretmane treba da zakažu konsultacije kod izabranog stručnjaka. Ovo je jedini način da se utvrdi da li je mezoterapija pravi tretman za njih.

Aktuelni popusti na mezoterapiju

Anti Aging Studio KLIKNI i pogledaj ponudu

Diva poliklinika KLIKNI i pogledaj ponudu

Dr Lalošević KLIKNI i pogledaj ponudu

Slimmedica KLIKNI i pogledaj ponudu