fbpx

Laserska epilacija i aktuelni popusti na lasersku epilaciju

Laserska epilacija je pravo rešenje ukoliko niste zadovoljni rezultatima brijanja, čupkanjem pincetom ili voskom. Da biste uklonili neželjene dlačice, laserska epilacija može biti opcija koja je vredna razmišljanja.

Laser emituje lasersku svetlost određene talasne dužine, koja ciljano pogađa pigment dlaka i zauvek uništava folikule dlaka, bez oštećenja okolnih struktura. Laserska epilacija je korisna za uklanjanje neželjenih dlačica sa lica, nogu, ruku, donjeg dela leđa, bikini linije. Ovom metodom se mogu raditi svi delovi tela, osim predela oko samih očiju.

Laserska epilacija - Lice i teloDesigned by Freepik

Laserska epilacija – prednosti

Pre svega preciznost. Laser može selektivno ciljati tamne, grube dlačice, dok ne oštećuje okolnu kožu.
Brzina. Svaki impuls lasera traje samo par sekundi i može istovremeno tretirati mnogo dlačica. Mala područja kao što je gornja usna mogu se tretirati za manje od jednog minuta, a velike površine, kao što su leđa ili noge, mogu trajati do sat vremena.
Predvidljivost. Većina pacijenata ima trajni gubitak dlaka nakon prosečno tri do sedam tertmana.

Laserska epilacija – kako se pripremiti

Laserska epilacija je medicinski postupak koji zahteva obuku i nosi potencijalne rizike. Pre nego što se podvrgnete laserskom uklanjanju dlaka, potrebno je da proverite akreditive lekara ili tehničara koji obavljaju proceduru.

Ako planirate lasersku epilaciju, trebalo bi da prestanete sa depilacijom šest nedelja pre tretmana. To je zato što laser cilja koren dlake, koji se privremeno uklanja voskom ili pincetom.

Takođe treba izbegavati izlaganje suncu šest nedelja pre i posle laserske epilacije. Izlaganje suncu smanjuje efikasnost laserskog uklanjanja dlačica i doprinosi komplikacijama nakon tretmana.

Laserska epilacija - Lice i telo

Laserska epilacija – oporavak i rizici

Nakon laserskog tretmana, koža je blago crvena i ovi simptomi su prolazni i nestaju (nekome za 15 minuta, a nekome za par sati, što takođe zavisi od tipa kože). Jedan tretman omogućuje da se izgubi 20%-30 % dlačica.

Plikovi su retki, ali su verovatniji kod ljudi sa tamnijom kožom. Drugi potencijalni neželjeni efekti su otok, crvenilo i ožiljci. Stalni ožiljci ili promene boje kože su retki.

Laserska epilacija nije pogodna za epileptičare, trudnice i pacijente sa pejsmejkerom.

Tekst je informativnog karaktera. Za više informacija treba da se obratite izabranom stručnjaku.

Aktelni popusti za lasersku epilaciju

Plaza Beauty Center KLIKNI i pogledaj ponudu

DermaVille KLIKNI i pogledaj ponudu