fbpx

Kutanova – centar za negu kože u Kragujevcu

Kutanova centar za negu kože – kozmetički salon i ordinacija za kožne bolesti

Kožni lekar dr Radica Ivanović spojila je kozmetički salon i ordinaciju za kožne bolesti u jedinstveni dermokozmetički centar. U našem Centru pridajemo veoma veliku važnost individualnom pristupu klijentima i pacijentima.

dr Radica Ivanović - Kutanova - Lice i telo

   dr Radica Ivanović                                                 Foto: Kutanova

Dr Radica Ivanović spec. dermatovenerolog. 1990. godine diplomirala na Medicinskom fakultetu univerziteta u Beogradu. 1996. godine specijalizirala dermatovenerologiju na VMA u Beogradu i stekla zvanje specijaliste dermatovenerologije. Od 1996. godine radi kao dermatovenerolog a od 1998. godine osniva „ Kutanovu“ i počinje da se bavi kozmetologijom kao granom dermokozmetske nauke.
Ordinacija za kožne bolesti i kozmetički salon “Kutanova“ omogućava stručnost, profesionalnost, poverenje i najveću diskreciju, što je od samog početka rada naš odabir.
Kožni lekar i kozmetičar spovode medicinsku kozmetiku i savetovalište za probleme kože dece, adolescenata i starijih ljudi. Lokacija je u samom centru Kragujevca.

Kutanova – mezoterapija

Mezoterapija je medicinska procedura koja je počela da se primenjuje još 1950. godine od strane dr Pistora za lečenje hroničnog bola, a zatim se proširila za različite oblasti medicine.

U dermatologiji je primena počela u lečenju određenih nepravilnosti kože, a zatim se proširila i na estetsku dermatologiju gde se korišćenjem raznih koktela obezbeđuje hidratacija, tonus, elastičnost i sjaj kože.

Mezoterapija - Kutanova - Lice i telo

Foto: Kutanova

Mezoterapija je kontrolisana metoda koja se izvodi specijalnim, veoma tankim izlicama dužine taman tolike da prođe kroz epiderm. Na taj način se revitalizirajući kokteli unose u dublje slojeve kože gde su najpotrebniji.

Mezoterapijom u kožu ubacujemo: hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale, plazmu, antioksidativna sredstva koja podstiču fibroblaste na produkciju kolagena i elastina. Mezoterapija se sprovodi u više navrata na tri ili šest meseci u zavisnosti od problematike. Profesionalni mezokokteli stimulišu derm i pružaju idealan hidrobalans i biorevitalizaciju kože. Savetujemo da se sa mezoterapijom krene u kasnim dvadesetim godinama radi prevencije starenja kože.

Kutanova – podmlađivanje sopstvenom krvnom plazmom – PRP

PRP- platelet rich plasma – podrazumeva aplikovanje faktora rasta i matičnih ćelija (specifično segregovanih iz Vaše krvi) i plazme bogate trombocitima. Predstavlja najprirodnije rešenje za obnovu svih struktura kože.

PRP - Kutanova - Lice i telo

Foto: Kutanova

Način aplikovanja PRP-a

Plazma se , u zavisnosti od toga kakav efekat želimo da postignemo, može aplikovati površno- kako bi se ublažile fine linije i bore, popravile tekstura i izgled kože i dublje- kako bi umanjili dublje bore, ožiljke , strije i nadoknadili volumen.

PRP - Kutanova - Lice i telo

 Foto: Kutanova

Kutanova – hemijski piling

Hemijske pilinge izvodimo glikolnim ( voćnim) kiselinama renomirane kuće MURAD u koncentracijama : 30%, 50% i 70%. Voćne kiseline su prisutne u dermatologiji već 50 godina gde su se koristile za lečenje nepravilnosti kože kod nekih bolesti. U zadnjem veku počinje njihova velika primena u kozmetologiji ali uvek pod kontrolom dermatologa.

Hemijski piling - Kutanova - Lice i telo

Foto: Kutanova

Procedure koje koristimo u našem centru koriste se za ljušćenje površnog sloja kože. Ovim postižemo popravljanje finih linija i bora, ravnjanje blagih ožiljaka od bubuljica, uklanjanje tamnih fleka tako da se vraća sjaj kože.

Tretmani voćnim kiselinama se svrstavaju u najkorisnije tretmane podmlađivanja. Može se raditi lice, vrat, šake ali i bilo koji drugi deo tela.

Tretmani se sprovode 1-2 puta nedeljno, traju od 15-60 minuta. Optimalan broj tretmana je od 5-10. Nakon pilinga koža je crvena ali se brzo umiruje. U zavisnosti od stanja na koži hemijski piling se može kombinovati sa drugim tretmanima podmlađivanja.

Kutanova – tretmani za podmlađivanje i protiv pojačanog znojenja botoxom

Botoks uspešno rešava problem pojačanog znojenja i najčešće se koristi u regiji pazuha.
Ubrizgavanjem malih količina razblazenog botoksa u kožu, blokiraju se nervi koji stimulišu aktivnost znojnih žlezdi.

Botox - Kutanova - Lice i telo

Foto: Kutanova

Predstavlja metodu izbora za korekciju bora u gornjoj trećini lica. Ubrizgavanjem malih koncentracija botoksa u mimične mišiće sprečavaju se kontrakcije, što onemogućava nastanak novih bora, a postojeće bore nestaju ili se ublažavaju u zavisnosti od dubine.
Potpun rezultat se vidi 10-tak dana nakon ubrizgavanja. Efekat tretmana traje od 4-6 meseci i može se ponavljati više puta, bez ikakvih posledica.
Proceduru je neophodno da izvodi edukovan doktor.
Tretman botoksom se koristi i za rešavanje problema pojačanog znojenja (hiperhidroza).

Kutanova – mikrodermoabrazija lica ili tela

Piling dijamantskim kristalima

Mikrodermoabrazija dijamantima je neagresivna kozmetička metoda uklanjanja površnog sloja kože, tj izumrlh ćelija stratum korneuma. To je jedna od baznih procedura poboljšanja teksture kože

Prvi put je korisćena u Italiji 1985. godine i od tada se primenjuje u gotovo svim zemljama sveta. Mikrodermoabrazija podstiče mikrocirkulaciju, čime omogućava bolju ćelijsku ishranu i brže i potpunije upijanje aktivnih materija koje treba da dopru do kolagena i elastina i izazovu produkciju novih ćelija i zamene stare slojeve kože novim zdravijim slojevima kože. Time se bez vidljivih oštećenja kože smanjuju a u nekim slučajevima i potpuno uklanjaju bore, ožiljci, staračke pege, pigmentacije uzrokovane suncem, melazme, akne i ožiljci od akni, pojačana masnoća kože, proširene pore…

Mikrodermoabrazija - Kutanova - Lice i telo

Foto: Kutanova

Ovaj tretman se radi kod: opuštena i ostarela koža koja je izgubila elastičnost, bora površnih i dubljih, koža oštećena suncem na licu, vratu, ramenima…, staračkih pega i pigmentnih lezija na licu, rukama, hiperkeratoza na telu, ožiljaka na licu i telu, akni posebno dugotrajnih akni i ožiljaka od akni, strija, proširenih pora…

Kompletan tretman je 45 – minutni postupak. Samo mikrodermoabrzija traje kraće.

Mikrodermoabrazija se ne preporučuje u sledećim slučajevima: bolesti kože kao što su herpes, psorijaza, ekcem i slično, autoimune bolesti, dijabetes, otvorene rane, bradavice, gnojne akne, preosetljiva koža, na koži kapaka i kod drugih većih problema.

Rezultati nakon tretmana

Nakon tretmana mogu se očekivati sledeći rezultati: obnovljene ćelije epidermisa, koža mladalačkog, svežeg i zategnutog izgleda, uklonjene ili redukovane pege, fleke, proširene pore, otklonjene manje bore i smanjene izražene bore, poboljšanja lokalna cirkulacija u koži, progresivno smanjeni izražen ožiljci, vidljivo povećanje gustoće i svežine gornjeg sloja kože, poboljšanje teksture kože.

Elektroliza – trajno uklanjanje sedih i plavih dlačica

Tanka sonda debljine dlačice se uvlači niz samu dlačicu do korena iste. Kada je sonda plasirana, kroz nju se provodi elektricitet u kratkom vremenskom intervalu što dovodi do lokalnog oštećenja dela korena koji je odgovoran za rast dlake.

Elektroliza - Kutanova - Lice i telo

Foto: Kutanova

Elektroliza je metoda izbora za uklanjanje sedih, plavih i tankih dlačica tj. onih koje se ne mogu trajno ukloniti laserima.

Epilacija elektrolizom je metoda trajnog uklanjanja dlačica pomoću jednosmerne i/ili naizmenične struje.

OPŠTA DERMATOLOGIJA

RADIOTALASNO UKLANJANJE BENIGNIH PROMENA SA KOŽE
BRADAVICE NA KOŽI
FIBROMI I PAPILOMI
HEMANGIOMI
KERATOZE I UKLANJANJE KERATOZA
KONDILOMI I MOLUSKE
KSANTELAZME
ACNE VULGARIS
MLADEŽI
HIPERPIGMENTACIJE
ESTETSKA DERMATOLOGIJA

KOZMETIČKI TRETMANI ČIŠĆENJA KOŽE LICA I LEĐA
PROFESIONALNI BIOLOŠKI TRETMANI NEGE KOŽE
KLASIČNA I ULTRAZVUČNA MASAŽA LICA
ULTRAZVUČNI PILING LICA
DEPILACIJA HLADNIM VOSKOM

Kontakt

Radno vreme

  • Ponedeljak – Petak: od 10 do 19 časova
  • Subota: od 10 do 14 časova
  • Nedelja: Zatvoreno