fbpx

3D mezoniti – Atlas Estetic

Podmladite se uz 3D mezoniti

3D mezoniti su kozmetička inovacija koja je vrlo popuarna u Japanu, a sve više i širom sveta. Starenjem koža postaje suva, tanka, opuštena i izborana. Iako postoji veliki broj kozmetičkih preparata, koji u nekoj meri pomažu da se starenje kože uspori, jedini način da se po tom pitanju nešto ozbiljno uradi je estetska hirurgija.

Mnoge dame se ne usuđuju da se podvrgnu operativnom liftingu lica ili injekcijama botoksa. Estetski hirurzi iz Atlas Estetike nam predstavljaju nov način rešavanja problema starenja kože koji ne podrazumeva operativni zahvat. Radi se o potpuno prirodnoj metodi liftinga lica mezonitima.

Da li znate šta su mezonti?

Mezoniti su biorazgradiva vlakna koja se najviše koriste u dečijoj kardiohirurgiji. Svoje mesto pronalaze u kozmetologiji poslednjih godina kao deo neoperativne medicinske procedure koja se izvodi apliciranjem niti vrlo tankim iglama različite dužine u dublje slojeve kože.

Mezoniti se ubacuju u različitim pravcima i nivoima, i na taj način grade mrežu koja postaje potpora za kožu lica. Mezoniti se apsorbuju u organizmu kroz četiri do šest meseci, a na njihovom mestu se, već nakon dva meseseca od apliciranja, formira kolagenska mreža. Mezoniti pokreću čitav niz regenerativnih procesa u dubljim slojevima kože, čineći je elastičnijom, bolje prokrvljenom i mlađom.

U zavisnosti od mesta primene, niti mogu biti duže, kraće, deblje, tanje i spiralne. Postupak je potpuno bezbedan, a mezoniti su hipoalergenske, tako da nema nuspojava kao kod nekih drugih estetskih procedura.

3D mezoniti - Atlas Estetic - Lice i telo

Foto: Atlas Estetic

Podmlađivanje na prirodan način – 3D mezoniti

Pored poboljšanja kvaliteta kože, mezonitima se uspešno koriguju nazolabijalne bore, duboke bore na čelu, opuštena koža (viseći obrazi), definisanje jagodica, kao i zatezanje kože vrata i dekoltea. Mezoniti imaju svoju primenu na zatezanju kože unutrašnje strane butina, kolena i stomaka, naročito nakon porođaja.

Postupak se izvodi uz primenu lokalnog anestetika i traje oko pola sata. Tokom postupka na koži lica se uglavnom upotrebi od 20 do 50 mezoniti, a efekat se povećava sa njihovim brojem. Ovaj medicinski postupak je bezbolan i ne zahteva oporavak, već se možete odmah vratiti svojim obavezama.

Nekoliko sati pre i posle tretmana je preporučljivo izbegavanje pušenja, upotrebe alkohola, fizička aktivnost i boravak u solarijumu. Moguća je pojava zatezanja kože nekoliko dana nakon primene. Uz ovu proceduru može uspešno da se kombinuje i primena hijaluronskih filera i mezoterapijskih koktela.

Efekti i trajanje – 3D mezoniti

Efekat postupka apliciranja mezoniti je vidljiv praktično odmah, ali je najnaglašeniji kroz dva-tri meseca nakon što se kreira kolagenska mreža. Efekat traje oko dve godine i nakon toga se preporučuje ponavljanje postupka. Dobija se svež, zdrav i potpuno prirodan izgled bez izveštačenog zatezanja kože lica. Koži je vraćen tonus i deluje pet do sedam godina mlađe nego ranije. Efekti ove metode zavise od tipa i kvaliteta kože i straosti pacijenta. Mimika je potpuno očuvana, koža je bez ožiljaka i neravnina jer se niti utapaju u tkivo. Ovaj postupak je vrlo pogodan za obnavljanje prirodnih kontura lica i neutralisanje bora.

Savremena klinika za podmlađivanje

Atlas Estetika se bavi očuvanjem i usavršavanjem lepote lica i tela kod oba pola. Nalazimo se u centru Beograda i poslujemo unutar Atlas opšte bolnice od 2006. godine. Preko dvadeset godina rada i usavršavanja naših specijalista, garancija su uspeha estetskih procedura koje primenjujemo. U svom radu koristimo najnovije aparate, medicinske postupke i materijale koji su dostupni u svetu. Za sve informacije i pitanja u vezi primene 3D mezoniti zakažite svoje konsultacije na telefone: +381 11 785 88 88 i +381 60 329 24 11.

Dr Nataša Popović – specijalista esteske hirurgije